La Policia Local d’Altea serà pionera a realitzar proves de drogues als conductors

Els agents locals podran realitzar proves per comprovar els possibles nivells de droga dels conductors

20150730_Prova_Droga_PoliciaAhir a la vesprada Vicent Ripoll, regidor de Seguretat Ciutadana, va fer entrega dels diplomes del curs que s’ha dut a terme sobre formació per als agents de Policia Local d’Altea, per a poder detectar la presència i influència de drogues en la conducció. Per a realitzar aquestes proves compten amb un analitzador de drogues, que analitza fins a sis tipus de droga diferents com cocaïna, amfetamina, derivats del cannabis i marihuana i opiacis.

En funció dels resultats es tramita una denúncia administrativa o penal. La primera s’alça si el conductor circula amb presència de drogues en l’organisme i la multa és de 1.000€, 500 si es paga abans de 15 dies, i la retirada de 6 punts del carnet. En canvi, si els agents observen que el consum d’eixa substància afecta la conducció, se li deté i és citat per a juí ràpid.

Tal com informava l’edil de Seguretat Ciutadana, l’Ajuntament d’Altea es convertix en pioner en la comarca de la Marina Baixa i serà dels primers d’Alacant i Comunitat Valenciana a realitzar proves de drogues a conductors. Amb això s’espera reduir els índexs d’accidents de circulació en el nucli urbà, i així millorar notablement la seguretat viària.

D’altra banda, l’Inspector cap de Policia ha afirmat que “és una bona notícia per a Altea, els seus ciutadans i el turisme, poder realitzar proves per a detectar si han consumit drogues i estan conduint, tant en controls de tràfic com a l’estar implicat en un accident, a l’observar els agents alguna infracció per part d’eixe vehicle amb l’objectiu de millorar la seguretat del municipi”.

Cal destacar que molts dels conductors que donen negatiu en les proves d’alcohol, però han consumit drogues, a partir d’ara a Altea seran sancionats, amb la possibilitat de retirada i immobilització del vehicle. Estes proves de drogues es duran a terme per la unitat d’atestats especialitzada en la matèria.