El govern del PP de Montserrat censura la presentació de la campanya “Per una televisió sense fronteres”

La reunió es va celebrar a la plaça de la Constitució, després de negar la Casa de la Cultura. ACPV qualifica de censura la prohibició municipal.

L’Ajuntament de Montserrat (PP) ha censurat una reunió que organitzava l’associació Brot de Cultura dissabte passat per a presentar l’última campanya d’Acció Cultural del País Valencià: “Per una televisió sense fronteres, per TV3 al País Valencià”.

Segons l’associació Brot de Cultura, el Regidor de Cultura de Montserrat va afirmar que “mai es deixarà la Casa de la Cultura per a un acte que siga d’Acció Cultural del País Valencià”. Així demostren la seua responsabilitat, basada una vegada més en la censura d’allò que no els convé. Així, també, contradiuen el reglament de la Casa de la Cultura que es va aprovar fa uns mesos.

Dilluns 25 de febrer, l’associació Brot de Cultura va rebre una telefonada de la Gestora Cultural per comunicar-los la negativa del regidor a realitzar l’acte en la Casa de la Cultura.

Tot just després d’assabentar-se de la censura, l’associació va telefonar al regidor Julio Martínez perquè explicara la raó per la qual s’havia prohibit l’acte a la Casa de la Cultura. Segons ell, és un acte polític. La presentació de la campanya “Per una televisió sense fronteres, per TV3 al País Valencià” no és un acte polític. El fet és que la sala d’actes es deixa als partits polítics perquè realitzen les seues reunions o mítings.

Arran de la censura del govern del PP de Montserrat, es va acudir a la Delegació del Govern perquè reconeguera el “dret ciutadà” de realitzar l’acte. I així ha estat. La reunió es va celebrar, aquest dissabte 28 de febrer, a l’aire lliure, en la plaça de la Constitució de Montserrat.

ACPV considera un acte antidemocràtic la prohibició de realitzar l’acte en un lloc públic com és la Casa de la Cultura de Montserrat. “El PP tanca televisions i prohibeix reunions perquè no saben o tenen por a la llibertat d’expressió”.