L’Empresa Pública realitzarà diverses actuacions per sanar les mores de la plaça del Convent

moreres plaça conventL’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitzarà diverses actuacions en les moreres de la plaça del Convent, como així ho ha anunciat la regidora responsable de l’EPDM, Imma Orozco. ‘‘Les moreres d’aquesta plaça porten amb nosaltres més de 30 anys, i actualment presenten nombroses podridures i clavills que fan necessàries estes actuacions que minimitzaran els seus problemes de salut, i que també evitaran problemes de seguretat per als vianants davant possibles caigudes’’. Concretament, hi ha 4 moreres amb més de 40 anys d’antiguitat i amb clavills i podridures importants.

Les actuacions que portarà a terme l’EPDM, en coordinació amb el Departament d’Infraestructures, van encaminades a eliminar les zones més danyades i les branques que presenten clavills. D’aquesta forma s’allargarà la vida d’estos arbres que estan inclosos dins del ‘’arboretum’’ dels arbres singulars d’Altea. ‘’La substitució de les moreres és l’última opció que valorem, perquè hem de ser conseqüents amb l’entorn que ens envolta’’, remarcava la regidora.

Cal tenir en compte que els arbres situats en un entorn urbà pateixen continus atacs de diversa índole, podes, contaminació, volum de sòl insuficient  per a un correcte desenvolupament de les arrels, o plantacions en llocs inadequats que van acurtant el seu cicle vital. I en el cas de les moreres de la plaça del Convent, ‘’quan es van plantar estaven en un entorn menys hostil que l’actual’’, aclaria la regidora.

Davant aquesta actuació, Imma Orozco explicava la importància de tenir cura amb la vegetació local i la necessitat del seu manteniment per allargar al màxim la vida d’arbres i plantes. ‘’Hem heretat un patrimoni arbori que s’ha anat incorporant a la ciutat al llarg del temps, a través de la història i que constitueix el principal suport vegetal a partir del qual la ciutat es regenera i creix contínuament, aportant valor i benestar. No obstant, els arbres, com a éssers vius, neixen, creixen i moren, i hem d’acceptar la seua renovació contínua’’.

Anuncis