L’Ajuntament supervisa el procés de les obres de la façana litoral

Obras-charco-paradas-julio-6-300x225

Imatge d’arxiu

Des de l’Ajuntament d’Altea s’està fent un seguiment en detall de les obres de rehabilitació de la façana del front litoral, que permetrà recuperar la platja urbana en la zona del Clot de Mingot.  En aquest sentit, passat 1 de març, l’alcalde, Jaume Llinares, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, el responsable d’Infraestructures, Roque Ferrer, i la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, van mantenir una reunió amb representants de la direcció de les obres i amb tècnics de l’empresa, i també es va realitzar una visita a les obres.

 ‘’Vam sol·licitar esta reunió tècnica, explicava l’alcalde, per tal de tractar diverses qüestions que preocupaven a l’Ajuntament, com ara l’aparició d’àrids amb les pedres que estan abocant-se a la platja’’. Per això es van sol·licitar informes tècnics i anàlisis dels mateixos i s’han incrementat els controls dels àrids. ‘’Finalment, i després d’analitzar-los, s’ha determinat que en un moment puntual, i com a cas excepcional, la quantitat d’àrids en el canto rodat va arribar al 6% quan el percentatge estipulat en el plec de condicions tècniques és d’un 5%”, informava l’alcalde. També cal mencionar que la manca de temporals de mar i de pluja no ha facilitat el previsible llavat natural de la pedra. No obstant, estan complint-se els controls tècnics de l’obra i la qualitat del material abocat.

Un altre dels temes tractats a la reunió va ser afegir un accés a la platja des de la zona del nou passeig, (des de la plaça d’Europa fins la desembocadura del riu Algar). ‘’Allí l’accés a la platja s’havia pensat de forma natural, explicava l’alcalde, però hem demanat que també s’habilite una baixada en aquest punt de la platja, perquè entenem que les distàncies són massa grans entre els diferents accessos  i així facilitar-ne l’ús’’.

Jaume Llinares, ha volgut agrair la implicació del Ministeri en el seguiment de l’obra, ‘’perquè fins ara estan atenent a totes les peticions que els traslladem des de l’Ajuntament d’Altea’’. Finalment, l’alcalde ha recordat la retallada pressupostària que ha patit el projecte respecte de l’inicial, per això, ha insistit en què demanarà l’ampliació i l’acabament d’este projecte fins al port, com inicialment estava projectat.

Anuncis