L’equip de govern arriba a un acord provisional amb els establiments del Passeig Marítim de cara a Setmana Santa

3775_lEl dijous pel matí, en la Casa de Cultura d’Altea, tenia lloc una reunió de comerciants amb l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer i la Regidora de Comerç, Anna Alvado. Esta reunió va ser sol·licitada fa uns dies per un grup de comerciants en referència a l’aplicació de l’Ordenança Municipal i els avisos, per part de la Policia Municipal, de possibles sancions per invasió indeguda d’espai públic.

Els representants del govern municipal han escoltat les queixes dels comerciants, que es veuen afectats per l’aplicació de les ordenances actuals aprovades en 2009.

Jaume Llinares ha manifestat, d’una banda, la decisió d’este govern d’aplicar l’ordenança existent ja que, fins a la data, s’han comés irregularitats per part d’alguns comerciants que han envaït sistemàticament un espai públic destinat als vianants. Però, per l’altra, també és conscient que estem davant d’unes dates claus en l’economia local.

Per tot això, finalment s’ha compromès, en nom de l’equip de govern, a deixar passar els dies de Setmana Santa sense aplicar l’Ordenança d’Ocupació d’Espai Públic i, una vegada finalitzat el període festiu, prosseguir estudiant les propostes que milloren tant la regulació de l’ús de mobiliaris i tancaments entre tots els agents afectats, és a dir, comerciants, veïns, associacions, etc, així com posar tots els mecanismes que afavorisquen una Altea sostenible que permeta un turisme de qualitat.

Tot això servirà per a modificar l’actual Ordenança fent-la més coincident als criteris actuals.No obstant, i mentre que s’aproven estes modificacions i una vegada passada la Setmana Santa, s’aplicarà l’ordenança existent en totes les zones i comerços d’Altea.

Anuncis