El servei de la Línia 9 del TRAM d’Alacant entre Altea i Calp es restablirà al mes de maig

Jaume Llinares ha destacat la importància d’estes obres que canviaran la fisonomia del poble en zones com la plaça del carrer Filharmònica

3774_lL’acalde d’Altea, Jaume Llinares, ha rebut este matí a la consellera d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que ha visitat l’estació de l’Olla per tal de comprovar de primera mà l’estat de les obres de modernització de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant (Benidorm-Dénia) que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està realitzant entre Altea i Calp i que compten amb un pressupost de 9,2 milions d’euros. Han acompanyat a l’alcalde i a la consellera el director general d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carles Domingo, el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, així com diversos membres de la corporació municipal d’Altea.

 Salvador ha assenyalat que “hem comprovat amb satisfacció que les obres evolucionen de manera molt positiva”, i ha anunciat que “el tram afectat es podrà reobrir a la circulació el proper mes de maig”.

Jaume Llinares ha destacat la inversió de 9 milions d’euros destinada a la millora de la línea 9 del TRAM, concretament el trajecte que uneix Altea i Calp. L’alcalde ha posat l’accent en que ‘’els ciutadans coneguen les millores que estes obres suposaran, com l’augment de la seguretat i la comoditat, així com la reducció del soroll dels combois, a la vegada que s’ha mantingut el patrimoni dels alteans, ja que la via és centenària, però s’ha pogut adaptar a les necessitats del segle XXI’’.

Per altra banda, estes obres també canviaran la fisonomia del poble, en zones con la plaça del carrer Filharmòmica. Al respecte l’alcalde ha recordat el concurs d’idees que s’ha posat en marxa en conjunt amb estudiants d’arquitectura de la Universitat d’Alacant, per tal de connectar la part alta del poble amb la baixa, utilitzant esta plaça com a nexe, i que li donarà un contingut urbà a esta plaça.

Així mateix, Llinares ha incidit en la necessitat d’electrificar el trajecte d’Altea, ‘’per aconseguir un mitjà de transport urbà que done qualitat a les comunicacions i al transport públic i facen que el tren siga utilitzant en normalitat per tota la ciutadania’’. Finalment, l’alcalde ha mostrat el seu interès, i així li ho ha manifestat a la consellera, en recuperar el tren turístic ‘’Limón Exprés’’.

 Com indiquen des de Conselleria el material mòbil de la Línia 9 del TRAM, sis trens dièsel, és objecte d’una altra actuació independent, per la qual, després d’invertir més de tres milions d’euros, es realitzarà una modernització del mateix. Així mateix, una última actuació es centrarà en la intervenció de les estacions d’Altea, Olla d`Altea i Calp, que es modernitzaran per a la millora de l’explotació i optimització energètica de les mateixes. Una vegada redactat el projecte, l’actuació està pendent de licitació.

Anuncis