La Construcció de l’IES Bellaguarda va costar quasi 1 milió d’euros en sobrecostos

Compromís per AlteaEl cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partido Popular. 

En el cas d’Altea hi ha una infraestructura baix esta sospita. Es tracta del IES Bellaguarda, que va ser adjudicat per 7.389.322,23 euros, però va acabar costant-ne 8.147.159,18€, és a dir, uns sobrecostos del 10%.

Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA en Altea arriben a suposar l’escandalosa xifra de 757.836,93 euros, quasi un milió d’euros, i una desviació del 10%, xifra que en paraules de Imma Orozco, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Altea, suposa la “marca de la vergonya, el saqueig a l’educació i a tots i totes els valencians i valencianes. Raó per la qual van condemnar tota una generació d’alumnes a estudiar en barracons i en males condicions per culpa de la seua corrupció i saqueig”.

Anuncis