Triats els artesans de la Mostra d’Artesania d’Altea 2016

El jurat ha avaluat la qualitat, originalitat i treball dels sol·licitants

1b54f-mostraDimarts, dia 9 de febrer, va tindre lloc la selecció dels artistes que, amb els seus productes totalment artesanals, participaran en la Mostra d’Artesania d’enguany. En total són 20 parades les que integren la Mostra i els triats són: Isabel Mª Aranda, Jesús Baquero, Pablo Andrés Caporali, Fernando Carmona/Consuelo Santacreu, Carlos Jara, Ana Leiva, José E. Lopes, Miguel López de Aguileta, Lucía Lorente, Felipe Marcos, Guillermo Marcos, José Mataix, Claudio Militello, Luis Rama, Isaac Romero, Bea Ruiz Piquer, Sinaí Salguero, Stuart J. Ward i Martha Williams/Jack Evinson.

 En relació als tallers i oficis que estaran presents en  la XXXIII edició de la Mostra destaquen, pel seu nombre, la marroquineria, la joieria, la bijuteria i el paper. A més, es podran adquirir articles de fusta, joguets, titelles, vidre, canya i bambú, ceràmica i seda, entre d’altres. Tots ells pertanyen a l’artesania artística i de creació amb un alt grau de manipulació en matèries primeres i contrastada qualitat, perquè així ho exigeixen les pròpies bases que regeixen la selecció.

 Com és habitual, la Mostra d’Artesania estarà present en la Plaça de l’Església, en ple nucli antic d’Altea, durant els dies centrals de Setmana Santa, del 23 al 27 de març, i a l’estiu del 2 de juliol al 4 de setembre.

 El jurat encarregat de triar els participants ha estat compost pel regidor de Cultura; un membre de cada un dels Grups Municipals amb representació en el Consistori; Ana Ballenilla, Cap del Servici Territorial de Comerç i Consum; José A. Fenolls, professor de pintura en la Facultat de Belles Arts d’Altea; dos representants de l’Associació de la Unió d’Artesans d’Altea i un tècnic municipal de cultura.

 Segons ha explicat el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, “el Jurat ha tingut un treball complicat per a la tasca de selecció a causa de l’alta qualitat, disseny i originalitat dels productes presentats enguany”. Zaragozí també ha felicitat als seleccionats i ha agraït al jurat la seua col·laboració.

Anuncis