Altea celebrarà el diumenge la ‘Primera Jornada de Convivència Esportiva per la Discapacitat’

3422_mDiumenge que ve, 29 de novembre, el Palau dels Esports d’Altea acollirà la ‘Primera Jornada de Convivència Esportiva per la Discapacitat’, organitzada conjuntament per les Regidories de Benestar Social i Joventut, per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el pròxim 3 de desembre. L’esdeveniment, que començarà a les 10:00h i finalitzarà a les 13:30h, ha sigut presentat aquest matí per la regidora de Benestar Social, Verónica López, i l’edil de Joventut, Pere Barber.

Segons ha explicat Verónica López, amb aquesta iniciativa “volem que l’Ajuntament mire de front i de cara del sector de la discapacitat en el nostre municipi i també al costat de les associacions que vindran de fora d’Altea”. “Volem conjuminar l’esport amb la convivència entre associacions i entitats que treballen per i per a la discapacitat”, ha assenyalat l’edil.

Així mateix, López ha remarcat que “demanem a tots els alteans i alteanes que vingen i participen en aquestes jornades perquè seria una bona manera que tots ens involucrem en el treball de visibilització de la discapacitat”. “Per tot açò, ens dirigirem també als Col·legis i als Instituts d’Altea per a sol·licitar la seua col·laboració, a través del voluntariat”, ha reiterat.

Per a la regidora de Benestar “l’Ajuntament vol afrontar de cara la discapacitat i estar al seu costat i per açò hem fet una crida a totes les entitats i associacions d’Altea i de la nostra comarca, així com de fora de la Marina Baixa, com és el cas de APADIS (Associació de Discapacitat de Villena), que és un bon exemple de com un municipi es pot posar al costat i treballar per i per a la discapacitat”. En aquest sentit, López ha posat l’accent que “també es treballarà amb el TAPIS i amb associacions de la comarca que porten anys lluitant soles en molts casos, sense comptar amb el suport que havia d’haver prestat la Generalitat Valenciana. Encara que, afortunadament, la sensibilitat del Consell està canviant en aqueix sentit i, des de l’Ajuntament, compartim aqueixa mateixa visió”.

Per la seua banda, Pere Barber ha explicat el complet programa d’activitats per a la jornada, que començarà a les 10:00 hores amb la inauguració i amb una exhibició de gimnàstica rítmica. Posteriorment, a les 10:30h, es realitzarà una visita a l’exposició de fotos i als stands de les associacions participants.

Tal com ha assenyalat Barber, “posteriorment, a les 11:00h, tindrà lloc un interessant partit de Boccia (esport específic per a discapacitats), a càrrec de APADIS, en el Palau dels Esports”. En aquest sentit, l’edil ha avançat que “seguidament, a les 12:00h, es duran a terme activitats de natació en la piscina coberta, gràcies a la col·laboració de Bolo&Baldomero; equinoterapia (en la zona exterior) amb la col·laboració del Club *Hípica Altea; musicoterapia (Palau dels Esports) amb la participació de la Societat Musical N3 d’Altea; circuit de psicomotricitat (camp de futbol); pintura (zona exterior) amb la col·laboració del pintor alteà Tachi; inflables (zona exterior) del Grup Brottons; i jocs valencians populars per a tots els xiquets i xiquetes (zona exterior)”.

Finalment, la clausura de les jornades es durà a terme a les 13:30h i hi haurà un aperitiu per a tots, amenitzat per una ‘batukada’.

Anuncis