El Pla de Protecció del Litoral de la Generalitat no suposarà un retard del Pla General

L’equip de govern ha traslladat ja la seua preocupació per la situació en la qual quedarà, a nivell urbanístic, el Pla de Cap Blanc

3394_mL’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va assistir ahir a València, juntament amb una nodrida representació de l’equip de govern municipal, a la presentació del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel). El projecte va ser presentat per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. La iniciativa suposa un pla de xoc per a protegir el sòl litoral de tota la Comunitat Valenciana de l’urbanisme desaforat dels últims anys, tal com es va posar de manifest en l’acte de presentació.

En la pràctica, es va a establir una moratòria d’un any, en l’aprovació d’aquells programes que afecten a la franja litoral de 500 metres. El Pla també proposa accions dinamitzadores per a la regeneració i qualificació de la franja litoral, que podran ser utilitzades pels municipis en les seues Estratègies Urbanes de Desenvolupament Sostenible Integrat, amb la finalitat de sol·licitar recursos procedents dels FEDER i el FSE.

Tal com ha explicat l’Alcalde d’Altea, “aquest Pla segueix la línia de protecció del litoral que ja va començar a mitjan 2013, amb el document de referència que ens ha marcat les línies generals de la revisió del nostre Pla General”. Segons Llinares, “aquest Pla afecta a Altea, concretament a Cap Blanc –que apareix com un dels àmbits prioritaris del PATIVEL-, i la seua presentació implica una moratòria d’un any per a tots els processos que s’estan fent de requalificació de sòl o de revisions de plans generals”.

En aquest punt, el Primer Edil ha insistit que “açò no vol dir que el nostre Pla General patirà un retard d’un any o una reculada, sinó que Cap Blanc estarà subjecte a una moratòria d’un any” i ha afegit que “aquest Pla també anirà acompanyat d’actuacions pro actives i de projectes que afectaran a la previsió del que puga ser la planificació d’aquesta zona del nostre terme”. “La protecció del litoral ve marcada per normatives europees que ens estan dient que fins ara hem tingut un urbanisme sense control en la costa i les línies generals d’aquest Pla estan encaminades a protegir el litoral que queda sense urbanitzar”, ha reiterat Llinares.

Després de la presentació, l’Alcalde i els regidors de l’equip de govern alteà van mantenir una reunió amb el director general d’Ordenació del Territori, Lluis Ferrando, “i li traslladem la nostra preocupació per l’actual tramitació del Pla General i la situació en la qual es quedarà, a nivell urbanístic, el Pla de Cap Blanc”, ha assegurat l’Alcalde.

En aquest sentit, l’Alcalde ha anunciat que “continuarem en contacte permanent amb la Conselleria, perquè és un tema que ens afecta molt, sobretot al Pla General, i més directament a Cap Blanc”. Finalment, ha remarcat que “tenim el compromís del Sotsdirector General d’Ordenació, Planificació i Actuacions, Vicente Doménech, que va a ser qui s’encarregue d’aquests treballs, que un dels primers plans que van a visitar per a començar a treballar serà Cap Blanc, de manera que puguem conèixer com més prompte millor les possibilitats que ens ofereixen per a poder influir en la decisió i traslladar-ho al nostre Pla General”.

Anuncis