El llibre il•lustrat infantil ‘’L’arbre de les bruixes’’ es presenta a Altea

3330_lAhir per la vesprada tenia lloc a la Casa de Cultura una nova activitat dins del cicle de presentació de llibres ‘’Altea, llibres a la tardor’’. Concretament l’obra que es presentava era el llibre infantil ‘’L’arbre de les bruixes’’, un text de Carles Cano amb il·lustracions d’Aurelio Ayela, que és el primer dels deu títols de la col·lecció de llibres ‘’Aladroc’’ que edita l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

A més de l’autor i l’il·lustrador de l’obra, la presentació del llibre va estar a càrrec de Diego Zaragozí, regidor de Cultura; de Joan Borja, director de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i de Rosa Monzó, que va ser la presentadora de l’acte.

Més de 60 persones, entre les que es trobava l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, així com altres regidors de l’equip de govern, acudien a la Casa de Cultura per conèixer més a fons esta obra, que està ambientada a Altea, i és una creació a partir d’un relat popular que Francesc Martínez i Martínez va recopilar l’any 1912.

Diego Zaragozí, regidor de Cultura, destacava la bona acollida que està tenint esta activitat, que reuneix cada dijous a un nombrós públic al voltant de la presentació d’obres literàries de diferent temàtica.

Tant l’autor, Carles Cano, com l’il·lustrador, Aurelio Ayela, compten amb una extensa biografia. Així, Carles Cano és llicenciat en Filologia Catalana i ha exercit la docència en l’educació secundària durant més de 20 anys, i també ha treballat com a guionista i locutor a diversos mitjans de comunicació. La seua trajectòria com a escriptor d’obres destinades a xiquets i joves comença a principis dels anys 80 del passat segle i segueix fins avui dia; cal destacar que ha rebut diversos premis i guardons per la seua obra literària que també abasteix poesia visual i objectual, llibres de text i teatre. Per la seua banda, Aurelio Ayela és un reconegut il·lustrador alacantí amb una llarga trajectòria com a dissenyador, i ha rebut també nombrosos reconeixements pel seu treball.

  • Nova activitat del cicle ‘’Altea, llibres a la tardor’’

El proper dijous, 12 de novembre, a les 18:30 hores, tindrà lloc una nova presentació del cicle, en aquest cas l’acte es celebrarà al Centre Cultural d’Altea la Vella i es presentaran els contes ‘’Aitana i el bosc encantat’’ i ‘’L’arribada dels rossinyols’’ de l’autor Jordi Raül Verdú. Presentarà l’acte Eva Morales, mestra del CEIP Altea la Vella.

‘’L’arribada dels rossinyols’’ ens parla de la climatologia i de les manifestacions estacionals a través de les reaccions dels animals i les plantes. ‘’Aitana i el bosc encantat’’ tracta de la valentia, de la perseverança, de la lluita per la superació i de la confiança en u mateix, a través d’una xiqueta que té por a la mort, d’una raboseta molt vella i d’una papallona de vida molt efímera.

Anuncis