S’inaugura el curs 2015-1016 de les Aules Universitàries de l’Experiència d’Altea

3301_lLa sala d’actes del CEAM acollia ahir per la vesprada la inauguració oficial del curs de les Aules Universitàries de l’Experiència (AUNEX). Diego Zaragozí, regidor de Cultura, va ser l’encarregat de l’obertura oficial del curs, al costat d’Esther Sitges, directora d’Àrea del Programa SABIEX, (el programa integral per a majors de 55 anys per a la promoció de l’envelliment actiu i saludable) de la Universitat Miguel Hernández (UMH); d’Esther Fuentes, vicerectora ajunta de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández i d’Ignasi Beltrán, coordinador dels cursos. Tots ells van dirigir paraules de benvinguda als quaranta alumnes de les AUNEX d’Altea.

Diego Zaragozí, va destacar la il·lusió amb què els alumnes emprenen aquests estudis, ”de fet són molts els que repeteixen d’un curs a un altre, no només per les assignatures que s’imparteixen, sinó pel bon ambient que es crea en aquestes aules de l’experiència, tant d’estudi i aprenentatge, com per les diferents activitats que s’organitzen, entre les que destaquen els viatges culturals”. L’edil assenyalava també que ”aquest any han pujat les matrícules d’alumnes, arribant a aconseguir els quaranta, un dels anys amb més assistents”. L’alumnat està compost per veïns d’Altea, entre els quals també hi ha residents estrangers, i per veïns de pobles propers com La Nucia, Callosa, Calp i Benidorm.

Així mateix, el regidor informava de la renovació del conveni, un any més, amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx per seguir impartint aquestos estudis a Altea.

Per la seva banda, Esther Sitges, explicava les característiques del programa, ”que està dirigit a persones majors de 55 anys en què s’imparteixen diferents assignatures de l’àrea del coneixement com literatura, art, història, teatre i ecologia, entre d’altres” .

”Amb aquest projecte es compleixen els objectius de les persones que, en arribar a una determinada edat, desitgen seguir un programa formatiu com el que ofereixen les Aules de l’Experiència de la UMH. L’objectiu de la universitat és satisfer aquestes necessitats intel·lectuals i de coneixement d’aquesta franja d’edat ”, assenyalava Sitges.

Esther Fuentes, reconeixia a la seu d’Altea la seva col·laboració en aquest projecte i agraïa, en nom del rector de la Universitat Miguel Hernández, Jesús Pastor, a l’Ajuntament d’Altea, la seua participació en aquest programa. Fuentes va anomenar també la signatura del conveni de col·laboració entre la UMH i l’Ajuntament d’Altea, ”per a continuar amb les aules de l’experiència. Aquest conveni implica el poder avançar i desenvolupar les assignatures proposades en el pla d’estudis d’aquest projecte”.

Amb més de 15 anys amb seu a Altea, les Aules de l’Experiència són un projecte consistent en la formació universitària de persones majors de 55 anys, sense estudis, amb estudis mitjans o superiors. A través d’un conveni entre la UMH i l’Ajuntament d’Altea; la UMH té com a objectiu potenciar la integració de les persones majors en el context sociocultural que representa la Universitat, afavorint així la comunicació intergeneracional i la millora de la qualitat de vida lligada a l’increment de la cultura. Les AUNEX són, en definitiva, un lloc de trobada on els alumnes comparteixen una experiència cultural a través de diferents matèries, impartides fonamentalment per professors universitaris i de diverses activitats socioculturals.

Anuncis