La Regidoria de Turisme fa balanç de la campanya estival a Altea

L’ocupació hotelera ha rondat el 70% en el mes de setembre

663c5-ajuntament-tiffPassat l’estiu la Regidoria de Turisme ha fet balanç de la campanya estival a Altea i ha realitzat una primera valoració molt positiva de l’estiu 2015.

En referència a l’ocupació hotelera del mes de setembre, aquesta ha rondat el 70%; al juliol va arribar al 78% i en el mes d’agost va ser del 91%. Tant hotelers com restauradors han mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts durant el període estival.

Sobre les dades d’ocupació de l’estiu 2015 Anna Alvado, regidora de Turisme, indicava que ”tot i ser positius, cal seguir treballant perquè Altea siga una destinació turística tot l’any, i per això apostem per la desestacionalització del turisme i, d’aquesta manera, aconseguir visitants internacionals al nostre municipi tot l’any”.

Així mateix, des de la Regidoria s’informa que per tal d’atendre les demandes de turistes i visitants, durant els mesos de juliol i agost, i fins a mitjans de setembre, han estat obertes l’Oficina de Turisme, situada a la Plaça José Mª Planelles , amb un horari de 8:30 a 14:30 hores, i el punt d’Informació Turística, situat a la Casa Toni el Fuster, de 19:00 a 23:00 hores, de dilluns a diumenge. D’aquesta manera es cobria una àmplia franja horària al servei de turistes i visitants, tant de matí com de vesprada i nit.

A més de gaudir de les festes estivals i perquè coneguen millor l’entorn de vacances triat, des del departament de Turisme s’ha continuat oferint als turistes les visites guiades, els dijous a Altea la Vella i els divendres per Altea, a les que s’han sumat un total de 348 participants, 250 en les d’Altea i 98 en les d’Altea la Vella, tant de procedència com internacional, en aquest cas del Regne Unit, França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Amèrica del Sud i Suïssa.

Una de les activitats de l’estiu alteà que més visitants ha reunit és el Castell de l’Olla. Com ja és tradicional, aquest esdeveniment segueix sent un atractiu turístic per a milers de visitants que, arribats de punts molt diversos de la geografia nacional i internacional, arriben a Altea per gaudir de l’esdeveniment. Cal destacar la presència d’una televisió de Rússia que el dia del Castell, el passat 8 d’agost, va realitzar un ampli reportatge de la nostra localitat, que va tenir com a colofó ​​el Castell.

Des de la Regidoria de Turisme es destaca l’oferta cultural amb què compta Altea cada estiu, com la Mostra d’Artesania, la Fira del XicotetFormat, les Balconades, les Nits al So de l’Aigua, i Alteatre, que es sumen a les exposicions, la gastronomia i l’ampli ventall d’activitats nàutiques, que completen una destacada oferta cultural i d’oci, que és molt apreciada per turistes i visitants.

Així mateix, s’han realitzat enquestes, de forma aleatòria, per conèixer la procedència, els motius que els han impulsat a visitar Altea i conèixer així el grau de satisfacció dels turistes. La Regidoria de Turisme donarà a conèixer aquestes dades en breu, però avança que tots els enquestats han manifestat la seva intenció de tornar.

Anuncis