Jaume Llinares es va traslladar ahir a València per a mantenir diverses reunions amb representants de la Generalitat

12e5828f6f163cbeac23a185c3a1be2cL’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, es va traslladar ahir a València per a mantenir una sèrie de reunions amb diferents directors generals de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu d’abordar temes que depenen del Consell i que afecten a la nostra localitat. Jaume Llinares va estar acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, l’edil d’Infraestructures, Roque Ferrer, i la regidora d’Agricultura, Bea Nomdedéu.

  • Reunió Cap del Servei de Ports

Referent a aquesta reunió, Bea Nomdedéu ha assenyalat que “es van abordar tres aspectes relatius al Port d’Altea, i que ja ens havien traslladat els diferents usuaris del mateix: d’una banda, la possibilitat d’instal·lar reixats per a evitar els possibles robatoris i augmentar la seguretat; la col·locació dels guals en la carretera d’accés al Port, perquè no afecten als camions de mercaderia; i el dragatge del Port”. Sobre aquest últim tema, tal com ha destacat l’edil, “en la Direcció general ens van traslladar que ja tenen aquest tema en compte i que, probablement, a l’inici de l’any, podrandragar el Port”. 

Així mateix, els representants de l’equip de govern alteà van fer lliurament de la documentació relativa al projecte que vol dur a terme el Club Naútic, i que segueix la mateixa línia de treball que està desenvolupant en aquest sentit la pròpia Generalitat Valenciana per a integrar aquestes infraestructures en l’entramat urbà.

  • Reunió amb el director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo

Quant a aquesta reunió, Imma Orozco ha posat l’accent que es va estudiar la infraestructura viària d’Altea i les possibilitats que s’obrin, de cara a la probable liberalització de l’AP-7. “Encara que la liberalització depèn del Ministeri, és amb Conselleria amb qui hem de tractar les diferents alternatives de la infraestructura viària interna”, ha assegurat l’edil.

Precisament, sobre aquest punt, Orozco ha insistit que en el Pla General existeix una carretera dibuixada, seguint el Barranc dels Arcs, “i que ha rebut molta contestació entre els veïns, i ens hem compromès a estudiar”. “Per açò, hem acordat amb la Generalitat, traure aquesta carretera del dibuix del Pla General per a poder estudiar totes les possibilitats existents”, segons ha explicat la regidora.

  • Reunió amb el director general d’Avaluació del Territori, Josep Luis Ferrando

En aquesta reunió, es va abordar la redacció i tramitació del Pla General i, tal com va declarar Orozco, “estem esperant que aquest departament informe sobre el nostre document d’inici, i la previsió és que agiliten l’informe d’estratègia que estem esperant i puguem tenir-ho abans que finalitze l’any per a saber en quins paràmetres hem de continuar treballant”.

  • Reunió amb el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer

Sobre aquesta trobada de treball, Roque Ferrer ha manifestat que “li traslladem tota la problemàtica que pateix Altea en els temes hidràulics: d’una banda, les infraestructures d’aigua potable, que estan infradimensionades en alguns trams condicionant la garantia de subministrament d’aigua per a tota la població. El nostre objectiu és intentar rebre ajudes del Consell per a pal·liar aquesta situació que s’accentua en èpoques de sequera extrema com els quals portem patint en els últims anys. També abordem el tema d’aigües residuals, davant les queixes dels regants, i volem solucionar-ho en la mesura del possible”.

En aquest sentit, es va a analitzar l’actual situació de la Depuradora, ja que, des de Conselleria, s’estima que el millor tractament no passa per addicionar hipoclorit sòdic a l’aigua de reg o cabal ecològic del riu *Algar, sinó per l’aplicació de radiació ultraviolada. Davant aquesta possibilitat, les dues administracions van a estudiar si és factible la seua implantació.

Anuncis