El Col·lectiu Corfoll s’estrena demanant la protecció de la Cala del Soio

El primer acte organitat per esta associació de joves es celebrarà aquest divendres 28

corfollDes del Col·lectiu Corfoll i l’Associació de veïns i amics de l’Olla i Cap Negret han organitzat unes xerrades informatives davant la situació d’amenaça per obres en què s’ha vist els darrers anys la Cala del Soio, i en recolzament a la lluita veïnal i a que es decidisca quina figura de protecció rebrà l’espai natural que ocupa la Cala.

Recentment, el Consell ha revocat la decisió per la que s’havia concedit el permís per a realitzar les obres en la bocana del Portet de l’Olla. Encara queda per decidir quina figura de protecció rebrà l’espai natural que ocupa la cala del Soio. Les notícies són favorables a la lluita veïnal que s’ha portat endavant els últims anys arran de les manifestacions multitudinàries tant al mateix espai natural com a les cases del barri mitjançant la mostra de pancartes realitzades per les veïnes i els veïns així com l’arreplegada de signatures. La lluita per protegir aquest espai no ha acabat, s’ha d’arribar fins al final. 

Les xerrades tindran lloc a la Cala del Soio d’Altea el proper 28 d’agost a les 20h. Participarà com a ponent Alfonso Yébenes i Tomàs Fernández, que ens posarà al corrent del procés que s’està portant endavant per a la protecció de l’espai natural, en quin moment del mateix ens trobem i quins són els camins a seguir. Així mateix s’explicarà el valor geològic de l’espai i quina és la vida marina existent a la cala i per què la necessitat de preservar-la.

En acabar la xerrada es farà un sopar de cabasset.