Ajuntament i Conselleria es reuneixen per parlar del Portet de l’Olla i d’Infraestructures

Després de la revocació per part de la Generalitat de la llicència d’obres del Portet de l’Olla

P1250685La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha traslladat aquest matí a Altea per a mantenir una reunió de treball amb l’Alcalde, Jaume Llinares, i diversos regidors de l’equip de govern, amb la finalitat d’analitzar, entre altres temes, l’actual situació de la Cala del Soio, després de l’ordre de la Generalitat de la setmana passada de revocar la llicència d’obra del Portet.

En finalitzar la reunió, Jaume Llinares ha mostrat la seua satisfacció per la rapidesa amb la qual es va revocar la setmana passada la llicència del Portet, just moments després que els veïns de la Cala del Soio penjaren en l’Ajuntament les seues pancartes reivindicant la protecció d’aquesta zona. De fet, Llinares ha recordat que “mai s’havia permès penjar cap pancarta en l’edifici de l’Ajuntament però, en aquest cas, la protecció de la Cala del Soio comptava amb la unanimitat en Ple de tots els grups polítics municipals”.

Per a Llinares “aquesta revocació de la llicència és una magnífica notícia i estem aprofitant la reunió d’aquest matí per a estudiar les diferents figures de protecció de les quals es pot dotar a aquest entorn emblemàtic i privilegiat d’Altea, com és la Cala del Soio, així com dels avanços que podem fer en la recuperació de la zona, si pot ser, fins i tot tal com es trobaven aquest paratge fa prop de 70 anys”. Cal recordar que l’Ajuntament ja va anunciar la setmana passada que proposarà la declaració de Paratge Natural Municipal per a la Cala del Soio.

Així mateix, ha afegit que, durant la reunió, “també s’han abordat altres temes com Marina Greenwich o la possibilitat de renovació de les llicències dels clubs naútics, així com la millora del nostre front litoral”. En aquest sentit, l’Alcalde ha ressaltat la “predisposició i disponibilitat de la Consellera en tots els temes que li estem plantejant, i li estem molt agraïts perquè es tracta de temes molt importants per a la nostra localitat”.

Per la seua banda, la Consellera ha assegurat que “sempre és un plaure venir a Altea per a parlar amb l’Alcalde per a poder conèixer de primera mà totes les problemàtiques d’aquest municipi i, evidentment, la visita d’avui ve marcada principalment perquè la Conselleria ha pres la decisió de revocar la llicència d’obra de la bocana del Portet de l’Olla”. Tal com ha manifestat “volem protegir la Cala del Soio i era una reivindicació dels veïns i veïnes d’Altea que, a més, anaven de la mà del nou govern d’Altea i de l’Alcalde, i des de la Conselleria hem fet nostres aquestes reivindicacions”.

Segons ha explicat, “aquesta decisió està emmarcada en la nova fulls de ruta que té la Conselleria i el nou Govern Valencià de dur a terme un creixement sostenible, protegint el medi ambient perquè tenim entorns magnífics, tant en la costa com a l’interior de la Comunitat Valenciana”. Finalment, la Consellera ha destacat que “després de l’urbanisme depredador que hem patit en tants municipis, ve una etapa de calma i de protecció i estarem en primera línia per a construir projectes, en aquest cas de la mà de l’Alcalde d’Altea perquè totes les decisions que afecten a Altea les negociarem amb l’Ajuntament”.

Anuncis