Es presenta l’informe Exceltur sobre els allotjaments turístics en vivendes de lloguer

A l’acte van acudir Anna Alvado, regidroa de Turisme, i Fina Huertas, Técnica de Turisme

20150807_Invattur_AlojamientosTurísticosEl passat dimecres va tindre lloc a l’INVATTUR, l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, la presentació de l’informe realitzat per Exceltur sobre els allotjaments turístics en vivendes de lloguer. A l’acte; que va ser presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui va estar acompanyat pel president d’HOSBEC, Antonio Major i el vicepresident executiu d’Exceltur, José Luis Zoreda; també va assistir la regidora de Turisme d’Altea, Anna Alvado i la Tècnica de Turisme, Fina Huertas.

Segons una rigorosa anàlisi econòmica, realitzada per EY i Nielsen, les administracions públiques deixen de recaptar uns 800 milions d’euros anuals, només en impostos, per esta activitat.

La regidora de Turisme va valorar positivament l’estudi realitzat per part d’Exceltur, assenyalant que “les xifres de l’estudi són suficientment elevades com per a prendre cartes en l’assumpte. Caldria estudiar per què s’ha incrementat tant l’ús d’este tipus de vivendes no reglades’’. Així mateix la regidora afegia que ‘’evidentment, el problema és econòmic; caldria regular tant l’oferta de vivenda turística reglada com la no reglada per a aconseguir que les famílies amb menor recursos puguen accedir a este tipus d’oferta turística”.

A l’acte també van acudir el diputat de Promoció Turística de la Costa Blanca, Eduardo Dolón, alcaldes de la Marina Alta i Baixa i representants del sector hoteler i turístic en general.

Anuncis