La companyia Aiguamar Teatre guanya la tercera edició d’Alteatre

Alteatre acaba la seua tercera edició amb més de 800 assistents

20150727_Alteatre(II)Dissabte passat es baixava el teló de la tercera edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur d’Altea, Alteatre, que s’ha celebrat durant tots els dissabtes del mes de juliol a l’auditori de la plaça de l’Aigua; i que organitza l’Ajuntament d’Altea, conjuntament amb el grup de teatre local Pla i Revés i la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, amb una mitja d’espectadors d’uns 200 per cada actuació.

Després de les corresponents deliberacions en cada apartat, i valorant els diferents aspectes que conformen la posada en escena de les obres a concurs, el jurat acordava, per unanimitat, atorgar el primer premi, de 800 euros, a la companyia de Gandia, Aiguamar Teatre, que va representar l’obra, ‘’Trio Faraona’’. El segon premi, dotat amb 500 euros, va recaure en l’Associació de Teatre Pànic Escènic, de València, amb l’obra ‘’Amant a sou’’. En tercer lloc va quedar la companyia de Mutxamel, Cinétika, amb l’obra ‘’Si lo sé no muero’’, que aconseguia així els 500 euros del premi.

El jurat també va atorgar mencions a la millor direcció, escenografia i interpretació masculina, que van recaure en Aiguamar Teatre per l’obra ‘’Trio Faraona’’ i en el seu actor Mariano Lloret. Amparo Sospedra va ser la millor intèrpret femenina, amb l’obra ‘’Amant a sou’’. La menció especial com la millor interpretació femenina de repartiment va ser per a Victoria Baeza per ‘’Si lo sé no muero’’. El premi del públic al millor espectacle va ser per a la triomfadora de la nit, Aiguamar Teatre, amb l’obra ‘’Trio faraona’’.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, destacava ‘’l’alt nivell de les tres companyies de teatre que han participat al certamen i l’èxit de públic que ha acompanyat a esta nova edició d’Alteatre, augmentant setmana a setmana el nombre d’espectadors’’. Així mateix, el regidor de Cultura afegia que “des de l’Ajuntament esperem que hi haja una nova edició del certamen, en la que seguisca creixent tant la qualitat dels espectacles com l’assistència de públic’’.

Abans de l’entrega dels guardons, Pla i Revés, la companyia de teatre local va ser l’encarregada de tancar el certamen, amb la representació de l’obra, fora de concurs, ”Ferran”.

Anuncis