Flamenc fusió en concert a Altea amb ‘Luz Candente’

El grup de flamenc fusió Luz Candente presenta a Altea el seu nou disc “Silencio en Llamas”

20150721_ConcertLuzCandenteEl regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat el concert que el grup de flamenc fusió Luz Candente celebrarà a Altea el dissabte 1 d’agost a la Plaça de l’Aigua, a les 21 hores, per a presentar el seu nou disc anomenat ‘’Silencio en Llamas’’. A la presentació del concert, junt al regidor, també han estat Rafael Llorca, ‘’Rifi’’, productor del disc i lletrista d’algunes cançons i Jesús Vidal, compositor del disc.

Sobre el nou treball del grup Luz Candente, Diego Zaragozí destacava que el disc ha sigut gravat a Altea, a més a més assenyalava que el proper 1 d’agost el grup oferirà un espectacle ‘’nou i diferent’’. Per la seua banda, Rafael Llorca explicava que a més de presentar el nou disc del grup, que ha necessitat un any de preparació i que és una fusió entre flamenc i altres músiques com bossa nova, al concert també interpretaran versions.

El disc ‘’Silencio en Llamas’’, compta amb set cançons, com ha explicat el seu productor Rafael Llorca, que ha tingut un agraïment especial a Dani Montiel, el músic alteà que ha estat encarregat de l’edició. A més destacava que el disc ha estat gravat íntegrament a Altea, ‘’a l’estudi ‘home’ ‘La cala dels somnis’, en referència a la ubicació del mateix, a la cala del Soio’’.

Llorca ha explicat que ‘’Silencio en Llamas’’ és també el nom de la cançó principal del disc en homenatge a Paco de Lucía. ‘’Un poema que vaig escriure a la seua mort, musicat per José Toral i Amador de la Rosa’’.

Rafael Llorca també ha tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i la regidoria de Cultura, que cedeix el recinte per al concert.

El preu de les entrades és de 5 euros, ‘’un preu simbòlic que servirà per pagar als músics que no cobren per l’actuació’’, indicava el regidor.

Músics que formen part del disc ‘’Silencio en Llamas’’ i com adquirir el disc

José Toral, guitarrista resident a Altea; Amador de la Rosa, de la família artística dels Amador, és nebot de Raimundo Amador; piano i veu i pioner de tècniques de piano al flamenc. El percussionista Cuco Chelinni. També han col·laborat l’harmonista alteà Antonio Serrano; la cantant cubana Yami Martínez ‘’la Guajira’’; el percussionista cubà Tany Allende; el bateria brasiler Xandy Laguna; el trompetista alteà Miguel Moya; el flautista Ignacio Vidaechea, ‘’El Búho’’; Juan Carlos García, bateria de El Último de la Fila; i les veus de la cantaora Aradema, el cantaor El Molina i Sandra Agulló.

Les composicions musicals són de Jesús Vidal, que ha tocat en ‘’Cucharada’’ i Manolo Tena; i també hi ha composicions de José Toral i Manuel de la Rosa.

El currículum dels músics de Luz Candente es troba al canal IEL Produtions de YouTube.

A més a més, el disc està a la venda per a descarregar d’Internet a iTunes i Amazon entre d’altres plataformes de compra de música online i en bandcamp (luzcandente.bandcamp.com). També està en Spotify. Així mateix es pot comprar el cd-digipack a la web fatoriarifi.com i en Altea el punt de venda és la ferreteria Ripoll.

Anuncis