Presentada la 29 edició del Castell de l’Olla i el cartell anunciador

La vint-i-nou edició del Castell de l’Olla presenta per primera vegada una fotografia com cartell anunciador

20150721_PresentacióCartellCastell(I)El passat dilluns va tindre lloc la presentació del cartell i del text literari del Castell de l’Olla 2015; i com ja és tradicional l’acte es va celebrar al restaurant El Cranc. L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i l’autor del cartell, Santiago Relanzón, van ser els encarregats de desvelar la incògnita, al descobrir el cartell, de la imatge que enguany representa a aquest esdeveniment que tindrà lloc a la platja de l’Olla d’Altea el dissabte 8 d’agost. Per primera vegada, en vint-i-nou anys d’espectacle pirotècnic, el cartell és una fotografia “senzilla i poètica”, com va dir l’autor, on queda representada la visió de Relanzón sobre el Castell. Per la seua banda, l’historiador Joaquín Santo Matas, autor del text literari, va ser l’encarregat de presentar-lo al públic assistent.

A l’acte també van assistir, la regidora de Turisme, Anna Alvado; Vicente Ripoll, regidor de Seguretat Ciutadana, així com altres membres de la Corporació Municipal; el president de la Cofradia del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll “Picarraco” i altres membres de la mateixa; el pirotècnic encarregat del Castell, Ricardo Caballer; representants de les institucions i empreses col·laboradores; així com un nombrós públic que va voler conèixer en primícia el nou cartell del Castell 2015.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, destacava la importància del Castell com “un dels actes culturals i turístics més importants dels que celebrem a Altea; tot un referent consolidat al que cal donar-li el recolzament i la importància que té, en una trajectòria de vint-i-nou anys d’espectacle”.

Així mateix, l’alcalde anunciava que “de cara al futur el Castell de l’Olla seguirà contant amb el recolzament de l’Ajuntament, eixe és el nostre compromís amb la Confraria, i esperem que puguem ampliar les ajudes futures, que puguem consolidar-les, i que li donen al Castell l’estabilitat que es mereix’’.

José Pérez Gorgoll, president de la Confraria del Castell anunciava el canvi de pirotècnic de l’espectacle, que enguany realitzarà la pirotècnia valenciana Ricardo Caballer, “un dels més valorats, no sols a nivell nacional, sinó també internacional”. Pérez Gorgoll tenia també paraules d’agraïment a totes les institucions públiques i empreses privades que col·laboren en la celebració de l’esdeveniment, entre elles l’Ajuntament d’Altea i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Així mateix, va anunciar que “a iniciativa del grup municipal Altea amb Trellat, es donaran 5 euros de cada entrada al sopar que organitza la Confraria la nit del Castell a una ONG”.

Santiago Relanzón, autor de la imatge del cartell explicava que el cartell és una combinació entre dos imatges. “La imatge del cartell és una fotografia que vaig fer des de la vora de la platja de l’Olla, la nit del divendres 3 de juliol, i l’únic element que s’afegeix és el foc d’una altra fotografia que vaig fer al Castell de 2013’’.

Segons l’autor “el cartell representa la llum, que és el títol que li he posat al cartell, i simbolitza els tres elements fonamentals que són l’aigua, el foc i la terra, indispensables en la lectura de la imatge”.  “El foc és la lluna, que és el nucli de llum, i la terra és la illeta”, explicava el fotògraf.

El Castell de l’Olla, que compta amb un pressupost aproximat de 70.000 euros, reuneix anualment a la platja de l’Olla entre quaranta i cinquanta mil persones, en un esdeveniment que compta amb una important infraestructura logística al disparar-se els focs des de dins de la mar.

11117239_2043838672421785_4586777554977573793_o

Anuncis