El Plenari aprova l’ampliació del període d’al·legacions del PGOU i tria nou jutge de Pau

El Ple tria a Luis Soler com a nou Jutge de Pau d’Altea

20150623_PlenariJuny2El Ple ha triat aquest matí a Luis Soler com a nou Jutge de Pau, amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat. Al càrrec s’han presentat tres candidatures: Luis Soler, Paquita Ripoll (Jutge de Pau fins ara) i Catherine de Trazegnies Cahuas. En aquest punt, tots els grups han tingut paraules d’agraïment i reconeixement a la labor exercida per Paquita Ripoll des de 2007, i també a la resta de candidats per oferir-se per a ocupar aquest càrrec.

Després del nomenament de Luis Soler, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, l’ha donat l’enhorabona i ha assegurat que “li recolzarem perquè puga exercir la seua funció amb garanties i amb la confiança de tots els grups polítics”.

Ampliació període al·legacions PGOU

Així mateix, durant el Ple també s’ha aprovat, amb la unanimitat de tots els grups, ampliar el període de participació pública i consultes, en relació amb la versió preliminar del Pla General Estructural, per un termini suplementari de 90 dies, el còmput dels quals s’iniciarà el 26 de juliol.

Referent a açò, la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha recordat que “ens trobem immersos en el procés de redacció del PGOU, que ha de definir el poble que volem per als pròxims 20 anys” i ha afegit que “ la ciutadania ha tingut ocasió de participar només de manera testimonial”. Per açò, ha reiterat que “el govern municipal entén que la participació pública no s’ha de limitar a les exigències de mínims que marca la Llei, sinó que ha d’anar un pas més enllà per a assegurar la implicació de tota la ciutadania en la definició del model de poble que volem i en la cerca de solucions consensuades per als seus problemes cròniques”.

És per açò que proposem l’ampliació del període de participació pública del Pla General Estructural per un termini de 90 dies, que no afecta negativament al calendari previst i, a més, permetrà redactar i posar en pràctica un pla de participació ciutadana didàctic, real i efectiu que permeta que totes aquelles persones i associacions interessades puguen donar la seua opinió sobre el PGOU i fer-ho en positiu”, ha reiterat Orozco.

En aquest punt, Orozco ha anunciat que esta ampliació del període d’exposició pública de la versió Preliminar del Pla General Estructural servirá per a fer un avanç simultani del Pla Pormenoritzat. “Això ens permetrà recollir les aportacions de la ciutadania a l’hora de redactar este document i, per tant, evitarà al·legacions posteriors. La setmana que ve es donarà a conèixer el contingut d’este Pla de Participació, i les reunions començaran el pròxim 6 d’agost, amb la convocatòria del Consell Local Urbanístic. Aquest Pla ha estructurat Altea en zones, i durem a terme una reunió setmanal per zona, per a afavorir el màxim possible la participació ciutadana, d’una manera real i efectiva”, ha remarcat l’edil d’Urbanisme.

Central de Compres Diputació Provincial

Finalment, també s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a la Central de Compres de la Diputació Provincial d’Alacant, per al subministrament elèctric. Segons ha explicat el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, “aquesta mesura ens permetrà estalviar 45.000 euros anuals en el subministrament elèctric”.

Anuncis