Altea i Dénia amfitriones de la commemoració del centenari del trenet de la Marina

l’Alcalde d’Altea i part de la corporació municipal van assistir a l’acte de commemoració 

20150711_100Aniversari_TRAMAmb motiu del Centenari del Trenet de La Marina, tram Altea-Dénia, dissabte es va celebrar un viatge commemoratiu que va partir de l’Estació d’Altea fins arribar a Dénia, on es va visitar l’exposició que celebra els 100 anys d’història d’aquest tren. L’11 de juliol de 1915, la connexió ferroviària Alacant-Dénia, coneguda com el trenet de la Marina, va entrar en servei íntegrament,  per la qual cosa s’ha realitzat aquest recorregut amb tren des de l’estació d’Altea fins a Dénia.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador acompanyada pels dos alcaldes amfitrions d’Altea i Dénia, Jaume Llinares i Vicente Grimalt, respectivament, ha encapçalat aquest acte commemoratiu al que també s’han sumat els primers regidors de Benissa, Juan Bautista Roselló; Teulada, Carlos Linares; Gata, Magda Mengual i La Xara, Maite Pérez Conejero; així com membres de la corporació municipal de Calp, Altea i altres poblacions. A l’acte també ha assistit el secretari autonòmic, Josep Vicent Boira, i el sotssecretari, Francesc Signes; així com representants d’entitats i associacions ferroviàries.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares ha remarcat la importància d’aquest mitjà de transport gràcies al qual es va facilitar el pas entre les dos Marines, salvant el pas del Mascarat, i vertebrant les comarques. Jaume Llinares ha destacat que el trenet va ser ‘un element de transformació econòmica, no només pel transport de mercaderies, sinó que servia per estretir llaços entre els nostres pobles’. Jaume Llinares també ha recordat que ‘al voltant de la línia es construïren nous hotels i fondes des del primer moment, ja que aquella modernització obria les portes de les nostres riqueses naturals i patrimonials al turisme’.

Per la seua banda, la consellera ha recordat que el trenet “va canviar els usos, la manera de comunicar-se i de relacionar-se”. De fet, ha explicat que “va ajudar a promoure inversions, conquistar mercats i incentivar la indústria i l’agricultura”, al mateix temps que també va ser important per a potenciar el port de Dénia i el d’Alacant. Així mateix ha assegurat que des de la conselleria són conscients de les deficiències de la línia i s’ha compromès a treballar per aquesta infraestructura per a explotar-la com a element dinamitzador del turisme i vertebrador del territori.

A més, en aquest punt també s’ha referit al Limón Express per a dir que té “tota la voluntat com a consellera de recuperar aquesta infraestructura perquè torne a funcionar com a atractiu turístic fonamental per a la comarca i la província”.

El primer edil d’Altea ha assenyalat que “cent anys després, ara és també moment per a encetar el futur amb força”, i ha afirmat que “prompte començaran les obres de millora i modernització de la línia 9, amb la instal·lació de nous sistemes de seguretat entre Altea i Calp, a més de revisar estos viaductes centenaris”.

Així mateix l’alcalde d’Altea ha assenyalat que “a la nova etapa de govern que comencem, els ajuntaments estem obligats a demanar i exigir millores en la nostra xarxa de infraestructures ferroviàries”. Finalment, l’alcalde d’Altea ha afirmat que “és molt important acabar l’electrificació completa de tota la línia 9; així com poder connectar Alacant i València per la costa”.

Inici dels treballs de millora

Així mateix està previst que esta propera setmana comencen els treballs de millora del traçat de la via del TRAM en la zona dels túnels d’Altea, de cara a la futura electrificació de la línia.

Anuncis