El proper 4 de juliol comença la tercera edició d’Alteatre 2015, el certamen nacional de teatre amateur d’Altea

El certamen tindrà lloc tots els dissabtes del mes de juliol, els dies 4, 11, 18 i 25, al parc de l’Aigua d’Altea a les 21 hores

alteatre-2015-cartel El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha presentat la tercera edició d’Altreatre, el certamen nacional de teatre amateur d’Altea, que organitza l’Ajuntament d’Altea, conjuntament amb el grup de teatre local Pla i Revés i la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana. El certamen tindrà lloc tots els dissabtes del mes de juliol, els dies 4, 11, 18 i 25 de juliol, al parc de l’Aigua d’Altea.

L’edil de Cultura, que ha estat acompanyat pel president de Pla i Revés, Joan Carratalà, i per la tècnic municipal de Cultura, Alicia Garijo; ha anunciat les tres companyies de teatre que participaran en aquesta tercera edició del certamen, que són Cinètika, Aiguamar Teatre i Pànic Escènic; així com Pla i Revés, que seran els encarregats de tancar la mostra teatral.

Alicia Garijo ha informat dels premis amb els que està dotat el certamen, ”s’atorgarà un primer premi dotat amb 800 euros i dos premis de 500 euros”. ”A més a més, afegia Garijo, s’estableixen mencions com els premis al millor actor, millor actriu, millor escenografia i a la millor direcció”. ”Així mateix, també s’atorgarà un premi al millor espectacle que serà elegit pel públic assistent”, indicava la tècnic de Cultura. El públic assistent participarà puntuant d’1 a 10 cada representació. Aquesta valoració quedarà custodiada per la secretaria del jurat i es donarà a conèixer en la clausura. Alicia Garijo destacava la participació del públic, que podrà actuar com a jurat, ”que és al cap i a la fi a qui va dirigit el certamen ”. La resta de premis esmentats seran atorgats per un jurat especialitzat.

20150625_AlteatrePer la seua banda, Joan Carratalá explicava que les obres participants s’han seleccionat per una comissió especialitzada, ”aquesta sol ser una tasca sempre complicada perquè totes les obres presentades tenen qualitat i és difícil escollir ”. Tot i que és un certamen nacional, en aquesta edició totes les obres seleccionades són de la Comunitat Valenciana. Les companyies participants seran Cinétika, amb l’obra en castellà ”Si lo sé no muero”, que es representarà el 4 de juliol. El dia 11 de juliol tindrà lloc la representació de l’obra en valencià ”Trio faraona”, a càrrec de la companyia Aiguamar Teatre; el dia 18 de juliol L’Associació de Teatre Pànic Escènic interpretaran ”Amant a sou”, també en valencià. Pla i Revés, la companyia de teatre local tancarà el certamen el dia 25 de juliol amb l’obra, fora de concurs, ”Ferran”.

Tots els espectacles es representaran a les 21 hores, i el preu de les entrades és de 5 euros. Així mateix, s’ha posat a la venda un abonament per als quatre espectacles, de 10 euros. Les entrades es poden adquirir a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament d’Altea i de l’Extensió Administrativa d’Altea la Vella, a la Casa de Cultura i a la Plaça de l’Aigua el mateix dia de la representació.

Anuncis