Compromís aposta per un govern de diàleg

Les converses amb PSOE i Altea amb Trellat per tancar un pacte de govern avancen a bon ritme gràcies a la coincidència en les qüestions essencials.

Compromís per AlteaEl 24 de maig Compromís va aconseguir 6 regidors, el doble que en 2011. Els 2.334 vots que va obtindre la formació, quasi 900 més respecte dels comicis anteriors, i la pèrdua de tres regidors per part del PP, han situat al cap de llista de la candidatura, Jaume Llinares, en bona posició per intentar conformar un govern progressista.

Des de la mateixa nit electoral va quedar clara la predisposició de Compromís de materialitzar la voluntat expressada pels alteans i alteanes a través de les urnes que, entenen, passa per arribar a acords amb PSOE i Altea amb Trellat. Per a Compromís “és evident que cal fer possible un canvi en les polítiques però també en la manera de fer-les”.

Per això, aposten perquè “l’honestedat, la transparència i la participació” siguen els eixos del treball del que ha de ser el nou govern. Per aconseguir-ho, diuen, “és imprescindible que el pacte de govern a què s’arribe estiga basat en el diàleg constant i en la cooperació en les diferents àrees. De cap de les maneres conceben un pacte de govern totalment tancat a l’estil PP-Cipal, en què cadascú gestionava la seua àrea sense saber-se’n res de la resta, més pendents de mantindre l’estabilitat del seu govern que no del bé comú del poble”.

Segons Jaume Llinares, “nosaltres defensem que una altra manera de fer política és possible i hem de demostrar-ho des del primer moment. Per eixe motiu volem aconseguir tancar un pacte de govern que implique els dotze regidors i regidores del futur govern en un projecte que tindrà com a única finalitat millorar la vida dels alteans i alteanes, no buscar el rèdit partidista o la comoditat. El diàleg i la generositat estaran, per tant, presents en la gestió del dia a dia.”

Per últim, Llinares vol expressar “la gratitud de tota la candidatura i del Col·lectiu Local de Compromís pels resultats històrics que hem obtingut. Assumim la responsabilitat que ens han atorgat amb humilitat i moltes ganes de treballar al costat de tots els alteans i alteanes per millorar el present i dibuixar un futur millor”.