OPINIÓ: Caciquisme en el segle XXI

Opinió RaimonDiu Miguel Ortiz que per eixe confessionari  que s’ha muntat els dimarts en l’alcaldia han passat més de quatre-centes persones i que li ha donat l’absolució a 315. I ho diu orgullós i satisfet.

Als del PP mai els  ha agradat la democràcia, la suporten com un mal menor, se n’aprofiten quan els cal, la menyspreen a tota hora i no és que no la vulguen, que no la volen, és que ni tan sols l’entenen i, menys en cara, volen entendre-la.

El que els agrada és fer de senyoret i de cacic: qui vulga alguna cosa l’ha de demanar com un favor i si graciosament li és concedit ha d’agrair-lo i tornar-lo quan s’ho demanen, especialment amb el seu vot en les eleccions.

En la primera restauració borbònica s’ho van organitzar amb el tornisme: ara manes tu, ara mane jo; i amb una xarxa clientelar de cacics de ma de ferro.  En aquesta segona restauració borbònica que estem vivint s’ho han tornat a organitzar igual, amb l’entusiasta i necessària  ajuda del PSOE: ara mana el PP, ara mana el PSOE. I a l’igual que aleshores:  amb els cacics i el clientelisme.

Ara, la primera restauració borbònica acabà en la segona república…

Encara tenim esperances.

Anuncis