Al voltant de 2000 persones contra els enderrocaments al Cabanyal i la brutalitat policial

Amb els crits de “Rita culpable, Peralta responsable” i “Salvem el Cabanyal” milers de persones es van concentrar la vesprada d’ahir enfront de la Delegació del Govern espanyol per a encetar posteriorment una marxa que va recórrer els carrers de la ciutat de València i que va finalitzar amb una assentada enfront de l’Ajuntament. La manifestació va ser pacífica en tot moment i va trascórrer sense cap incident.

La marxa, multitudinària tot i haver sigut convocada espontàniament per la xarxa social Facebook, correu electrònic i pàgines web -com ara este mateix portal- en menys de 24 hores, va comptar amb la presència de dirigents polítics de Compromís i d’EUPV, però sobretot de moltíssims ciutadans de tota classe i condició que han volgut mostrar la seua repulsa envers els enderrocaments al Cabanyal i les brutals càrregues de la policia d’esta setmana contra els veïns que els volien impedir.

El poble de València ha parlat i ha rebutjat plenament les actuacions de Barberà i Peralta i dels cossos policials que controlen.

D’altra banda, també el Consell de Ministres del Govern espanyol ha criticat i rebutjat les desmesurades càrregues de la policia contra els veïns del Cabanyal, segons va declarar ahir al migdia a Madrid la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega.